Instructiefilms

Bekijk alle filmpjes en doe zelf je administratie en btw aangifte!
   

octojan-videoWij weten dat het bijhouden van een goede administratie voor jou best een uitdaging is. Daarom hebben wij films ontwikkeld die je uitleggen hoe je met ons samenwerkt. Zo weet je binnen een paar minuten hoe jij je boekhouding onder controle krijgt.

Breng je OctoMap op orde

In deze video laat OctoJan zien hoe makkelijk je je administratie kunt organiseren als ondernemer. Wat heb je nodig? De post, een pen, alle bonnetjes van je zakelijke kosten, je OctoMap (gratis beschikbaar), een nietmachine, perforator, plakband, eventueel een datumstempel met tekst, een computer, en iets te drinken.

Hoe werkt de OctoSheet?

Dan is het tijd om je boekhouding in te voeren in de computer. Daar heb je de OctoSheet voor nodig. De OctoSheet kun je gratis downloaden. OctoSheet is een Excelsheet voor je administratie. Voer je kosten in, houd je facturen bij, upload je bankmutaties en krijg overzicht van je financiële situatie.

Invoeren facturen

Krijg uitleg over hoe je je facturen opmaakt en bijhoudt voor je administratie. Hiervoor gebruik je de OctoMap (gratis beschikbaar) en OctoSheet.

BTW aangifte doen

Als het tijd is om BTW-aangifte te doen, helpt deze video je op weg om dit goed te kunnen doen. Ook hiervoor gebruik je de OctoMap (gratis beschikbaar) en kun je de OctoSheet gebruiken.

Hulp nodig?

Hebt je hulp nodig of wil je een afspraak maken? Neem contact op »